Inschrijf formulier congres Kerkrade 2019

Vanaf nu kunt u zich aanmelden voor het Oranjevereniging congres van 4 t/m 6 oktober 2019 te Kerkrade.

Klik hieronder op het "inschrijf formulier" om het formulier te downloaden

Het ingevulde formulier kunt u opsturen naar info@oranjeverenigingkerkrade.nl

Inschrijf formulier
  • 4 oktober

  • 5 oktober

  • 6 oktober

Vrijdag 4 oktober 2019.

Vanaf 12:00 uur aankomst in het Hof van Gaia / Gaia Zoo. De congres gangers krijgen de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Gaia Zoo te bezoeken. Dit wordt aangeboden door Gaia Zoo in samenwerking met de Kerkraadse Oranjevereniging. De entree als mede het parkeren zijn dus gratis! Richtlijnen, ook m.b.t. het parkeren zullen t.z.t. met de uitnodigingen/informatie aan alle congres gangers worden toegestuurd.

Vanaf 17:00 uur ontvangst van de congres gangers in het Hof van Gaia. Hier zal een drankje en een hapje worden aangeboden. Vanaf 18:15 uur presentatie in het Gaia Theater (auditorium). De presentatie zal worden verzorgd door de heer Rob Huppertz, directeur van Gaia Zoo. Vanaf 20:30 uur informeel samenzijn voor de congres gangers in café de "Wiëtsjaf" gelegen aan de Markt te Kerkrade Centrum, met muzikale bijdrage van de Kerkraadse band "Gaas".

Zaterdag 5 oktober 2019.

Vanaf 09:00 uur ontvangst in de Kerkraadse HUB, gelegen in het centrum van Kerkrade. In de directe nabijheid zal er gezorgd worden voor voldoende (gratis) parkeergelegenheden. De congres gangers zullen in de HUB ontvangen worden door hostessen. Ook ontvangt hier iedere deelnemer een badge met naam en de naam van de vereniging die zij vertegenwoordigen. De deelnemers krijgen een kop koffie of thee aangeboden. De gasten en de sprekers zullen worden ontvangen door onze ceremoniemeester en een vertegenwoordig(st)er van het bestuur van de KBOV als mede een vertegenwoordig(st)er van het bestuur van de Kerkraadse Oranjevereniging. De congres gangers zullen vanaf 09:50 uur worden begeleid door onze hostessen naar hun plaats in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade (onderdeel van de HUB).
Het officiële gedeelte zal beginnen om 10:00 uur. Het programma; volgorde van de sprekers, zal in overleg met het bestuur van de KBOV geschieden. Gastsprekers zijn onder andere de heer Morsink, Kanselier der Nederlandse Ordes;Dr. Mark Speich, Staatssecretaris Buitenlandse Zaken en Europese Zaken Duitsland; mevrouw T. De Graaf, redactie "Blauw Bloed". Op het podium heeft eveneens plaatsgenomen het Koninklijk Harmonie Orkest Kerkrade, winnaar van de eerste prijs met onderscheiding van de jury, tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours. Kerkraadse sopraan Floor Bosman zal eveneens haar medewerking verlenen. De presentatie is in handen van onze presentatrice Vivian Lataster.
Het officiële gedeelte zal omstreeks 12:30 uur afgelopen zijn. De congres deelnemers begeven zich samen met de hostessen naar de uitgang en zullen begeleid met muziek naar de volgende locatie lopen; het Museum Plein. Hier zal een broodlunch worden aangeboden. Mensen die slecht ter been zijn zullen met een busje worden vervoerd.

Na de lunch (omstreeks 13:45 uur), zal er een programma worden aangeboden met een film voorstelling in het "Columbus Earth Center", een bezoek aan de tentoonstelling "Nature" in de "Cube", een rondrit met de Kerkraadse "Beleefbus" en een bezoek aan de mijnschacht "Nulland", alwaar uitleg en rondleiding door oud mijnwerkers. De route van het Museumplein naar de Mijnschacht zal lopend worden afgelegd (ongeveer een kilometer). De deelnemers zullen een keuze kunnen maken uit een of meerdere onderdelen. Om 17:00 uur worden alle congres gangers verwacht in het Kerkraadse Raadhuis, alwaar een ontvangst door B&W van de gemeente Kerkrade. Jeugd koor "Canta Young" zal deze ontvangst muzikaal gaan opluisteren. Van 18:00 uur tot 18:30 uur krijgen de mensen gelegenheid om het centrum van Kerkrade op eigen gelegenheid te verkennen.
Van 18:30 uur tot 20:00 uur lopend Limburgs buffet in de HUB. Muziek door mandoline/gitaar ensemble "Napoli". Tijdens het buffet is er gelegenheid in de HUB om standjes te bezoeken van plaatselijke VVV en enkele ondernemers. Ook is er gelegenheid om kennis te maken met een Kerkraads bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van websites voor verenigingen. Om 20:00 uur gaan we terug naar het Theater voor een mooi "luchtig" programma met muziek uit de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw. Ook zal er een karnavalesk tintje aan dit programma zijn verbonden. Ook hier zal de presentatie in handen zijn van presentatrice Vivian Lataster.
Om 21:30 uur staat de vlag overdracht op het programma. Hierna zal nog een muzikale afsluiting plaatsvinden. De mensen krijgen nog enkele consumptiebonnen die zij tijdens het buffet of na afloop van het programma kunnen gebruiken in de HUB.
Uiteraard is er na het programma ook nog gelegenheid om gebruik te gaan maken van de gezellige Kerkraadse horeca zaken in het centrum.

Zondag 6 oktober 2019.

Om 10:30 uur Oecumenische Dienst in de oude Abdij Kerk te Rolduc. Tijdens de Dienst muzikale medewerking van het Koper Quintet van het Limburgs Fanfare Orkest en organist Willem Hörmann. De Dienst zal worden voorgegaan door Ds. Steenks en Deken Nevelstein (Kerkrade). Beide heren zullen ook de Dienst verder samenstellen. Thema: "vrede-vrijheid-verdraagzaamheid- Kerkrade grenzeloos" (75 jaar vrede).

Vanaf 11:45 uur is er gelegenheid voor de congres gangers om deel te nemen aan een rondleiding door de 900 jaar oude abdij en om kennis te gaan maken met de wijnmakers en de bier brouwers van de Abdij Rolduc. Hierna einde van het congres programma.

Hotel accomodaties.

Hotel Winselerhof Kerkrade - info@winselerhof.nl

Hotel Chateau St. Gerlach, Houthem (Valkenburg) info@stgerlach.nl

Fletcher Hotel Kasteel Erenstein Kerkrade - info@kasteelerenstein.nl

Fletcher Hotel Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade - info@fletcherhotelparkstad.nl

Abdij Rolduc, hotel, restaurant, conferenties - info@rolduc.com